lauantai 12. helmikuuta 2011

ROMURAUTA?

Niinpä... erikoinen hankintani seistä nökötti pihamaalla kuormaliina vielä kiinni etuakselissa. Itse aloin syynätä pala palalta tätä "uutta" ihastustani sillä silmällä, että miten olis... jos... vaikka... hmh? Ei kuitenkaan. Oldtimer ei suostunut käynnistymään 17 vuotta sitten remontin jälkeen, eikä halunnut sitä nytkään. Lisäksi vaihteet olivat jumissa sekä nesteet kytkimestä tipotiessään. Sisustusta oli irroitettu, samoinkuin ulkopuoliset koristelistat. Nämät kaikki irto-osat kaivettiin entisen omistajan toimesta monesta eri paikasta ja kun ne sullottiin autoon, niin kuljettaja ei olisi sisälle mahtunut!


Hyvää noissa irroitetuissa penkeissä oli se, että ne voitiin nostaa suoraan pakettiautoon lähtiessäni eteläiseen naapurimaahan. Olin saanut ystävän kautta tietooni hyvän verhoilijan siellä. Verhoilua koko sisusta kaipasikin,  kun se oli tärvelty aiemmin kellertävällä "sohvakankaalla". 
Penkit olivat Viron puolella runsaan vuoden (eipä ollut täällä varastointi ongelmia). Sieltä hankin myös verhoiluun käytetyt nahat kukkarolle sopivaan hintaan. Penkkien verhoilukin onnistui hintaansa ja käytettyyn aikaan nähden todella tyydyttävästi! 


Teen tarinasta kuvakertomuksen, jonka julkaisen seuraavassa blogissa.


19 kommenttia:

 1. Voiko mies rakastaa mitään niin kuin autoaan?Jos ajattelee naisen "muodonmuutosta",niin jaksaisiko mies odottaa yhtä kauan..siis uuden "nahan ja verhoilun" osalta....muusta puhumattakaan? Ja mikähän olisi hyvä hintalaatusuhde?DDD =Paljon hilpeää,hyväntahtoista naurua!!!!!!

  VastaaPoista
 2. Heitit "pahan" kysymyksen tuosta odottamisesta, taitaa viisainta olla vastaamatta! ;-)
  Sama pätee myös jälkimmäisiin kysymyksiin. . .!
  Hilpeää oli kommenttisi lukeminen sm ;DDD

  VastaaPoista
 3. Samaa mieltä Gandalf oon sun kaa tosta sm :n kysymyksestä. Vois tulla sanomista,,,

  VastaaPoista
 4. Oikein Jupe, vaikeneminen sitä tiplomatiaa...

  VastaaPoista
 5. Mersu on komee! Minun poikani "kerää" Mersuja ja on jatkuvasti tuolla mese.fi-forumillakin.

  VastaaPoista
 6. Jep, olen samaa mieltä asiasta! Wanhat Mersut olivat AUTOJA, nykyiset vain kulkuvälineitä.. ;-)
  Siellä mesefoorumissa käyn minäkin silloin tällöin kurkkimassa. Onko Jälkikasvusi myös "oolantista"?

  VastaaPoista
 7. Joo, poika on siellä nimellä sergeyprkl muistaakseni jollei ole vain sergey. On käynyt paljon miitingeissä ja hakee porukoille mersuja ja auton osia Ruotsista. On kai tuonut jo kymmenkunta autoa.

  VastaaPoista
 8. Sergeytä minä ajattelinkin, kun mesefoorumia tutkin. Ensin ihmettelin venäläistyyppistä nimeä, kukahan sen taakse piiloutuu, mutta...heh!

  VastaaPoista
 9. Jännä juttu! Maailma on pieni, varsinkin nettimaailma! :D

  VastaaPoista
 10. O. Nätti ja nätti. Taustakuvassa taitaa olla Sääriselän Rumakuru. Mistä sitten lie nimensä saanut.

  G, korjaa, jos oon väärässä.

  VastaaPoista
 11. Sähkäreillä taitaa olla samat tuntemukset näteistä ja Rumakurusta!
  Otos on ihan omani, kuvattu toissa keväänä. Kuvauspaikalta on varmasti otettu tuhansia kuvia kurusta, mutta kuinka moni on sen kautta kulkenut?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taustakuva on sittemmin vaihtunut moneen kertaan!

   Huomautus 19.03.2014
   (Gandalf)

   Poista
 12. No enpä ole koskaan Saariselällä käynyt, mutta olen mennyt Ylläksen Pirunkurun monta kertaa suksilla läpi! Sentään jotaki :D

  VastaaPoista
 13. Saariselälle kanattaa mennä suksimaan! Siellä voi hiihdellä todella maisemahiihtoa laelta laelle. Alamaissakin(?) on riittävästi latuverkostoa.
  Ylläs on ollut ykköskohteeni viitisentoista vuotta ja myös Pirunkurun nousu on tehty joka reissulla (se on se kruunu ;))

  VastaaPoista
 14. Minäkin olen käynyt Ylläksellä kymmeniä kertoja ja joka kerta on "pakko" käydä Pirunkurussa.

  Levillä on ihan hyvä hiihtää murtsikoilla tunturia ympäri, matkaakaan tunturin ympäri ei tule paljon, lieko edes kahtakymmentä kilometriä.

  Siellä on niin hienoja mäkiä, että lasken aina samat mäet moneen kertaan. Eli kiipeän takaisin ylös ja taas lasken. Tietenkin varon hiihtäjiä, en kiipeä ylös ladulla, missä he hiihtävät vaan sivussa! Hyvää kuntoiluakin kaiken lisäksi se kiipeäminen murtsikoilla. Illalla tietysti ihan poikki, ei voi kuvitellakaan jaksavansa happy houriin!

  VastaaPoista
 15. Kun Leville (Sirkkaan)rakennettiin pari suurta hotellia 1980- luvun alussa, niin paikan rauhallinen olemus muuttui keskieurooppa-laiseksi "alppikyläksi". Hinnat kohosivat pilviin investointien myötä. Myös moni pieni matkailu-yrittäjä joutui lopettamaan toimintansa kilpailukyvyn puutteessa. Maan myynti hyvään hintaan (?)oli ainoa lohtu.
  Laduthan Levin ympäristössä on nykyään hyvin hoidettu ja yhdyslatua (n. 50 km) voi hiihtää vaikka Ylläkselle saakka. Ei siellä päivittäistä happy houria saa koskaan jättää väliin! ;-)

  VastaaPoista
 16. Kyllä se happy hour jäi minulta muutaman kerran väliin! :D

  VastaaPoista
 17. hyvä kuva kertomus oli mersusta ;) toimiiko nyt paremmin kuin toissa vuonna, jolloin jouduttiin kääntymään takasin koneongelmien vuoksi? :D ois kiva päästä ens kesään taas kytiin! ja ehkä jopa ratin taakse??!?! ;OO

  VastaaPoista
 18. -rie- Käy ja kukkuu, n. 1000 kilsaa liikkui viime kesänä, eikä mitään ongelmia. Ootetaan kesää ja hm...saas nähä;DD

  VastaaPoista

Kommentteja ole hyvä, KIITOS!

Copyrigth

http://www.gandalfi.com/