perjantai 11. huhtikuuta 2014

AUTOHARRASTELIJAN PUHDETYÖTREMSU 1969

Johdatusta asiaan
Mersukuume kävi käsiksi nuoreen mieheen -70 luvun alkupuolella, kun sain taksikuskin lisenssin paikallisen poliisilaitoksen hyväksymänä! Pari työkaveria oli jo vuoden päivät ”tuuranneet”  taksi-isäntiä hankkimalla lisäliksoja iltaisin ja viikonloppuisin.
No, ohjeiden mukaan menin minäkin notkumaan iltaisin toripirssin nurkille, missä isännät herjaa heittivät kyytejä odotellessaan. Muutaman hukkareissun jälkeen sainkin ajovuoroja, tietysti hiljaisimpina iltoina, kun isäntää kutsui korttipeliringin jännitys. Mutta, eipä päässyt poikanen vielä Mersun rattiin, vaan ensimmäiset kisällinäytteet tuli annettua jenkkirauta Valiantilla.
Uusi tuuraaja läpäisi testit ja kyselyitä vuorojen tekijäksi alkoi tulla myös Mersu-isänniltä. Muutama jäänne -60 luvun puolelta 190D/200D ja uudempia 220D pystäreitä oli muiden merkkien ohella käytössä. Vajaan neljä vuotta sitä hommaa tuli tehtyä ja Mersujen ajo-ominaisuudet syöpyivät (lähtemättömästi?) mieleen.
Kului lähes kymmenen vuotta, kun Mersupolte kävi ylivoimaiseksi ja -61/190D tuli hankittua. Parin vuoden päästä piti saada sitten se pystäri ja vm. -73, runsaat 250 tuhatta mittarissa.

Parin vuoden projekti
Oldtimers–foorumissa on ollut jo tietoa ja linkkejä tästä projektista, joten tässä lienee paikallaan vain kuvakertomus projektin eri vaiheista.
Kyseessä oli 17 vuotta liikenteestä ja rekisteristä poissa ollut w114 280 CE korinvaihto yksilö.

Aihio eli tästä lähdettiin

Ferrexillä paikattu
Repsikan lattia

Repsikan lattia2


Lämppärin allaRepsikan lattia3


 
"Kubismia" eli ruosteenesto saumoihin


Tätä riitti

 
Siellä...Vaihtoon meni...ja täälläEntinen punainen väri"Myrkkyä" varatassun alle

Ja massaa päälle

Pohjavärille


 
TakalaatikkoKalju koppa


Takalaatikko2Voimalaitos
Vanhat pakkelit

Sama edestä
Primerit

Äänieristeitä


Hiomavärit

Maalaukseen
Liimauspuristimia

Sauma1
 
Maalattu
Sisäkatto1Sauma2Sisäkatto2
Sauma3

Vanha2Vanha ovipaffi

 
Uusi2


Uusi ja pikkasen saumat viipottaa

Verhoilua2


Verhoilua


Verhoilua3

Verhoilua5

Verhoilua4
Pari vuotta ja vajaat tuhatkolmesataa tuntia myöhemminLinkkejä blogiini, jossa täydennystä tähän kuvakertomukseen:
http://www.gandalfi.com/2011/03/mercedes-projekti-jatkuu.html

Kaksi kesää (2012-13) jäivät väliin ajohommista, kun oli isompi projekti meneillään. Nyt jo kynnet syyhyää kesäpelin kanssa puuhasteluun, vaikka sitä on riittämiin talossakin! Mutta eiköhän...jne.;-)


4 kommenttia:

 1. Nyt kyllä nostan hattua eli baskeriani Sulle. Hienoa, mutta muistahan ne kamerat tien varressa, ne kyttää kaahaajia. Mukavia kevätajoja !
  Kuvasarja on todella kattava, bravo !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä komiaa saa kuvatakin, no tietysti on eri asia millä kuvataan... Onneksi tuo rajoitin vielä korvien välissä toimii. ;-)
   Toukokuussa liikenteen kohinaan, nyt toivotetaan Hyvää pääsiäisen aikaa Sinulle!

   Poista
 2. Hieno roppelohan siitä tuli, vaikka en autoista kubismia enempää ymmärräkään;) Taisi olla isomman projektin ohella myös muutama pienempikin;) Pohojanmaalla on jotakin mesetilaisuuksia kesän aikana joten kaahaappa tulemaan:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En minäkään tosta kubista mitään ymmärrä, Pablo P sitä vissiin harrasti. En ole alle vuoden juttuja enää viitsinyt projekteiksi mainita...;-)
   Ennen "kaahamista" Pohojanmaalle", pittää Mesen kynsiä vähän viilailla... Mutta eiköhän? :-D

   Poista

Kommentit tähän, KIITOS!