sunnuntai 6. maaliskuuta 2011

MERCEDES PROJEKTI JATKUU…

Edellisessä blogissani seurailtiin Mercedeksen rakentamista romusta liikkuvaksi autoklassikoksi. Oletin tietysti innoissani kaiken olevan kunnossa, mutta…? 

Hyvin menikin rekisteröintikatsastus kerralla läpi ja rakentaja oli onnensa kukkuloilla! Koeajossa löytyi tehoakin toivotulla tavalla. Aurinkoinen keli salli ja maantie oli kuuma, joten ajoin kyynärpää ulkona nautiskellen "manuaalisesta" ilmastoinnista. Ilo oli kuitenkin lyhytaikainen, sillä ilmavirran mukana tuli pakokaasua nenään...?? Ikkuna oli laitettava kiinni, ettei  kuskiin iske unitauti! Kattoluukun vanhat tiivisteet eivät olleet kelvollisia ja uusia tiivisteitä ei vielä ollut löytynyt. Hätäpäissäni olin liimannut kattoluukun kiinni  katsastukseen mennessäni (on vieläkin)!
Jokaisen ajokerran aikana alkoi löytyä pikkuvikoja aina vain lisää. Lämmityslaite puhalsi lämpöä täysillä, korin äänieristys oli puutteellinen, ikkunat vinkuivat, ym. Vähäisin ei ollut myöskään moottorin ajoittainen sammahtaminen ”kuumana” liikennevaloissa tai joskus muutenkin omin päin. Vikaa etsittiin välillä asiantuntijan voiminkin, mutta sitä ei paikallistettu. Hämärät pysähdykset ja kierrosluvun alenemiset jatkuivat edelleen.
Rauhallista kuskia alkoi moinen takkuilu pikkuhiljaa harmittamaan, kun olisi pitänyt lähteä pitemmällekin reissulle näyttämään tätä kulkupeliä. Onnea oli myös matkassa, kun en useimmiten ehtinyt muutamaa kymmentä kilometriä pidemmälle kotikaupungista ja joten kuten aina pääsin ontumaan takaisin. Olin taas erään kerran lähdössä eteläiseen naapurimaahan visiitille, kun tapahtui todellinen ”Black out”. Moottori ei suostunut enää käynnistymään ja akustakin alkoi henki loppua. Kotoa piti hälyttää ”ratsuväki” apuun auton vaihdon kera. Hinausauton kyydissä klassikon kanssa pääsivät sitten kotipihalle ja minä jatkoin matkaani laivarantaan.

Syksyllä moottorin häiriö sitten paikallistui ruiskun alipainesäätimeen. Talven aikana onnistuin hankkimaan ”uudenvanhan” osan sen särkyneen tilalle. Käyntihäiriöitä aiheutti aiemmin myös venttiilinnostaja, jossa säätö ei pysynyt kohdallaan.
Kuluneen ensimmäisen kesän nautinnollisia tuntoja tästä mersusta kuvastaa parhaiten Heikki Kinnusen legendaarinen Iltaravit selostus...
Jatkoa tarinaan seuraa taas...sitten joskus. ;D


Iltaravit video poistettu.Copyrigth

http://www.gandalfi.com/