sunnuntai 27. helmikuuta 2011

AIKA ON KULUTUSTAVARAA…
Tunnelmaan Janis Joplinin Mercedes Benz videon kera! Vihjeen musiikkiin sain oudolta kukkaislapselta...oliskohan ollut -70 luvun hippi!


MB 280 CE vm. 1969

Tulin sen huomaamaan (aika on kulutustavaraa) tutkiessani hankintaani pala palalta vai sanoisinko osa osalta?!

Mitä pitemmälle ”inventaario” edistyi, sitä masentavampaa oli tulos. Ruostetta löytyi aina vain lisää ja sen myötä myös tuhoutunutta rautaa paikattavaksi. Lisäksi puuttui monia osia tai ne olivat menneet pitkästä lepotilasta käyttökelvottomiksi. Hitsattavaa, pientä ja isoa reikää, löytyi pariksi kuukaudeksi! Tosin en tehnyt kahdeksan tunnin päiviä, enkä joka päivä ollenkaan. Siinä ohessa tuli kuitenkin vähin erin poistettua maalit koko autosta. 

Eniten oli askarruttanut moottori, joka ei ollut käynnistynyt kansiremontin jälkeen. Tietojen mukaan moottori oli täysremontin jälkeen ollut liikenteessä vain 70 tkm.  Purkaessani suuttimia paljastui samalla moottorin lakkoilukin, jostain syystä olivat unohtuneet tiivisteet pois ja tietäähän sen mitä siitä seuraa! Onneksi ystäväni AK oli alan miehiä. Hän puhdisti polttoainejärjestelmän ja testasi sekä laittoi säädöt kohdalleen. Lokakuun lopulla kone hörähti käyntiin muutaman yrityksen jälkeen mikä lisäsi uskoa tulevaisuuteen tämän Mersun kohdalla. 

Harrastelijana olin aiemmin korjaillut autojani useastikin ja rakentanut parista kolari Saabista yhden menopelin. Mutta tämä projekti osoittautui melkolailla haastavaksi jo ajoneuvon iän vuoksi ja osia piti kotimaan ohessa etsiä Saksastakin. Piti opetella myös verhoilua ja perussaumantekoa. Tietysti aloitin nahalla verhoilun siitä vaikeimmasta eli kojelaudasta. Tietoni eivät olleet riittäviä nahan käyttäytymisen suhteen ja vieläkin kirveltää työn jälki, joka ei aivan tyydytä. Kotiompelukone ei myöskään ollut tarkoitettu moiseen nahkaverhoiluun. Jälkeenpäin tuli hankittua tehokkaampi kone ja joskus vielä korjaan ne virheet, kunhan kerkiän...;)

Kaiken kaikkiaan aikaa kului siihen kunnostukseen runsaat 1200 tuntia parin vuoden aikana. Lopputulos oli kuitenkin suhteellisen tyydyttävä. Klassikko viettää nyt ansaittua talvilepoa lämpimässä tallissa ja odottaa tulevan kesän reissuja aurinkoisilla maanteillä. 

Video on kunnostuksen eri vaiheista koottu, joten pähkäilemään miten romusta kuoriutui sittenkin liikkuva Mercedes Benz.

26 kommenttia:

 1. Oletpa melekosen homman teheny:) Upea videokin. Minäkin uusin oman mersuni istuinsuojat aikoinaan, mutta en koko sisustusta ja työpajalla ottivat myös hauskan videon vastaavanlaisesta remontista, mutta se on vhs:lle tehty, enkä osaa muuttaa sitä tietokoneelle.
  Ei muuta ko nyt vaan ajelemisiin ja käypä näyttämässä meillekin tuotostasi, jos ja kun liikuskelet täällä päin.

  VastaaPoista
 2. Olipa siinä työ ja lopputulos hyvä! Poikakin katsoi videon!

  VastaaPoista
 3. vau! oletpas upean videon duunannut!
  ja suora kutonen murisee...
  mikähän lie kukkaislapsi sulle joplinista maininnut :)

  VastaaPoista
 4. Aikaisemmin kun luin tuon tekstin, ajattelin heti että se on tt joka vinkkasi musiikin! :D

  VastaaPoista
 5. Autoista mitään ymmärtämättömänä katsoin kuitenkin,onneksi, videon. Koska.........hyvä musiikki viimeistelee näköjään kaikki hommat:)Kyllä passaa ajella ja kyyditelläkin.Hipiltä hyvä musiikkivalinta myös,teetee mullakin ekaks tuli mieleen,mutta toisaalta eräs toinenkin kukkaislapsi....

  VastaaPoista
 6. Plätty: Se vhs kannattaa ensin tallentaa dvd:lle ja sitten vain katselemaan tietokoneelta. Kesällä voin vaikka käydä teillä päin, mutta pittää varmaan ajaa tyhjälläkäynnillä, kun bensan hinnat vaan kohoaa! Tämä "pikku"rosvo juo 14 litraa satasella ja enemmänkin jos on painava kenkä.;D

  VastaaPoista
 7. Laali x 2:Kiitos kehuista ja terveisiä jälkikasvulle!
  Sopii tt:n tyyliin, mutta joku muu se oli....;DD

  VastaaPoista
 8. Muistatko tt, millaisilla vehkeillä se kutonen oli varustettu! ;DD
  1970 luvulta niitä kukkaislapsia jäi paljon...heh

  VastaaPoista
 9. SM: Kevyt ja klassinen musiikki täydentää autoklassikon kunnostajaakin, sanoisinko pitkäjänteiseksi...ja -70 luvun henkisiä löytyy muitakin kuin tt, mutta...no.;D

  VastaaPoista
 10. Sinä teit sen sittenkin! Romusta tuli oikea Rauta? Nokka-akselien ja twincamien kanssa liikun todella heikoilla jäillä, mutta tekemäsi video on kyllä hippinauhan arvoinen:)

  Miten olisi vaikka kukkakupla seuraavaksi? Joplinin kaltaista biisiä siihen ei kyllä löydy.

  VastaaPoista
 11. Mustis, mistä niitä aitoja hippinauhoja saa? ;)
  Kukkakuplan otan työ alle heti, kunhan mese ensin tulee valmiiksi! Ja pitäiskö hippibiisejäkin lähteä metsästämään sieltä Nashvillestä, vai missä ne isot konsertit olivat? ;DDD

  VastaaPoista
 12. Voi! Kukkaiskuplasta olen aina haaveillut! Että siinä olisi maalattuja kukkia pinta täynnä.

  Minulla oli vanharättikattokupla jonka myin pois toissa vuonna, ajoin Turkuun sen ja ostaja tuli hakemaan sieltä Rovaniemeltä asti!

  Alunperin oli tarkoitus maalata se kukkia täyteen mutta tuli rahapula!

  Hyvää alkanutta viikkoa kaikille tämän lukijoille.

  VastaaPoista
 13. Näyttää siltä, että pitää aloittaa Kukkaiskuplan jonotus- ja varauslistaa!
  Alustavat varaukset voi jättää tähän kommenttiruutuun. Toimitus toistaiseksi piiiitkällä valmistumisajalla!;DDD

  VastaaPoista
 14. Oolrait! Alustava varaus tulee tässä! ;)

  VastaaPoista
 15. Jäljellä taitaa olla vain vanhaa pitsinauhaa, mutta minä en ole nirso, joten hipitän tarpeen vaatiessa sillä:)

  VastaaPoista
 16. Laali, olet listalla ekana! ;)
  Mustis, onko se pitsinauha -70 luvulta? ;)

  VastaaPoista
 17. Kyllä se ainakin sieltä asti on, mahdollisesti jo ennen varsinaista hippiliikettä. Oi niitä aikoja: Kiilat ja V-farkut..

  Laali, Sinä etuilit!!???

  VastaaPoista
 18. Kuulepas Mustis! En minä etuillut, olen vain niin nopsan vikkelä vieläkin! :D

  VastaaPoista
 19. Minulla on välillä vähän paha tapa haaveilla;)

  VastaaPoista
 20. Tuli mieleen nuorena Seurojentalon vakiokappale "Haaveita tanssilavan luona tuosta"! Enkä yhtään tykännyt tällaisista tangoista mutta nyt tuli ihan nostalginen olo kun kuuntelin....

  Ei tykätty yhtään kun ei tullut sheikkiä vaan vain tangoa ja humppaa! Hih...

  http://www.youtube.com/watch?v=0a3sZI1zmXA

  VastaaPoista
 21. Kaikkea se KUKKAISKUPLAN muistelo saa aikaiseksi! ;D

  VastaaPoista
 22. Mustis laita se hippipitsi kassakaappiin, se tulee olemaan arvossa arvaamattomassa KK:n tullessa uuden hippiliikkeen myötä muotiin!!!! ;DDD

  VastaaPoista
 23. Hyvin kunnioitettava Mersurojekti. Minulta jäisi tekemättä, mutta hyvä että joku tekee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, aikaa meni ja olis sitä tupakkiakin mennyt (jos olisin polttanut). Sillä pikkasen piti mietintämyssyä välillä päähän sovittaa... ;)

   Poista

Kommentteja ole hyvä, KIITOS!

Copyrigth

http://www.gandalfi.com/